Wat ik doe


Over wat ik doe als coach/ therapeut en docent

Coach/ therapeut

Ik heb de HBO-opleiding tot holistisch coach/ therapeut gevolgd bij Ananta opleidingen in Soest. Al tijdens deze opleiding ben ik voor mezelf begonnen als coach en teamcoach. Deze opleiding heeft mij een hele diepgewortelde en brede basis gegeven voor mijn als coach/ therapeut.
In de laatste twee jaar van deze opleiding heb ik het vakgebied van de psychosomatiek ontdekt: hoe de geest of ziel zich uitdrukt in het lichaam. Ik ben op een ontdekkingstocht gegaan met mijn diabetes: wat is de boodschap hiervan, wat wil het mij vertellen en hoe kan ik het gebruiken om mijn leven mooier te maken. Dat heeft mijn leven enorm veranderd en verrijkt, en dat gun ik ook aan anderen. Meer hierover lees je onder Mijn verhaal. Daarom heb ik me gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een chronische ziekte en langdurige fysieke klachten, in het ontdekken van wat je ziekte of klacht je wil vertellen. 
Mijn kracht en plezier ligt in het samen leggen van de puzzel: hier komt het vandaan, dit zijn de verbonden thema's, het raakt aan deze andere gebieden in je leven, dit kun je doen om het toe te passen en je ziekte voor je te laten werken. Ik kan goed invoelen en meevoelen met de client, en combineer dat met een sterk analytisch vermogen. Mijn gevoel voor taal is vaak een mooi hulpmiddel om woorden te geven  aan iets waar mensen zelf geen woorden voor hebben. 
Hoewel ik mijn werk met clienten ervaar als diepgaand en fundamenteel, blijft het op een bepaalde manier ook aan de oppervlakte. We identificeren bijvoorbeeld wel trauma's of beperkende overtuigingen die met de ziekte of klacht te maken hebben, maar ik doe geen uitgebreide regressies of geboortesessies om deze te helen. Hiervoor verwijs ik mensen graag door naar hierin gespecialiseerde coaches of therapeuten. 


Docent

Ik ben als docent verbonden aan de opleiding Natuurgeneeskunde en de jaargang Ken jezelf, Heel jezelf, Word jezelf bij Ananta opleidingen in Soest. Hier geef ik de vakken Taal van het Lichaam en Chakrapsychologie.