3 vormen van begeleiding

De boodschap van
je ziekte ontdekken

Het ontdekken van de spirituele boodschap van je ziekte kun je zien als het stellen van een diagnose: wat wil mijn klacht mij vertellen?  Het bijzondere is dat het stellen van deze diagnose al een helend effect heeft: wat aandacht vraagt komt in het licht te staan. Op deze pagina vind je de 3 vormen van individuele coaching die ik aanbod, en meer achtergrond over mijn begeleiding. 

Mijn begeleiding:
warm, verhelderend en concreet

Welkom. Met al je klachten en je ziekte. Met je frustraties, je overtuigingen en je twijfels. Met je verhalen, je verleden en je verlangens. Met je angst, schuld en schaamte. Het is allemaal welkom. Dat je ziek bent of klachten hebt is niet jouw fout, het is niet je eigen schuld. Je komt het tegen en bent bereid het aan te kijken. Dat is moedig en krachtig, en beloftevol. Er zit een groot cadeau verstopt in je klacht! Een mooi cadeau in een lelijke verpakking. Het uitpakken van dat cadeau kan verwarrend en ingewikkeld zijn. Je hoeft dat niet alleen te doen. Weet je welkom. 

Je kunt bij mij terecht voor het stellen van een holistische of spirituele diagnose naar aanleiding van je klacht. Dat betekent dat we samen op zoek gaan naar wat je ziekte of klacht jou te vertellen heeft en waar het je toe uitnodigt om op te pakken of te veranderen.  

Je kunt kiezen uit 3 vormen

Online Diagnose

Een online Diagnose is erg geschikt bij acute klachten: een verzwikte enkel, een gekneusde pols, een allergische reactie, een stevige griep, etc. Dergelijke klachten brengen je vaak iets wat je op dit moment hard nodig hebt.
In het online gesprek verkennen we samen je klacht: hoe is het ontstaan, wat zijn de verschijnselen, wat zijn de gevolgen,  etc. Ik reik je dingen aan waar je klacht mee te maken kan hebben. En we kijken samen naar waar je klacht je toe uitnodigt om op dit moment in je leven te veranderen of aandacht aan te geven.
Duur: 90 minuten. Investering: € 135,- (incl. BTW). 
Je kunt je Online Diagnose hier meteen inplannen. 

Traject van 3-5 sessies

Een Traject bestaat uit 3-5 sessies, van 90 minuten. De sessies zijn live, op mijn praktijk. Door middel van verschillende werkvormen (denk aan gesprek, oefeningen, visualisatie) werken we samen aan het ontdekken van de betekenis van je ziekte of klacht. Je krijgt helderheid en inzicht door het (dis)functioneren van je ziekte in kaart te brengen, en de patronen te gaan  herkennen op de andere gebieden in je leven. Je krijgt, met hulp van je klacht, inzicht in wat (on)gezonde en (on)onnatuurlijke patronen zijn.  En we vertalen je inzicht naar een handleiding: hoe kun je je ziekte inzetten als hulpmiddel? Tenslotte leer je tijdens de sessies  je echt luisteren naar de signalen en klachten van je lichaam, zodat je dat ook na het traject zelf kunt toepassen.

Een Traject met losse sessies is passend bij chronische ziektes, langdurige fysieke klacht of pijn, en bij vermoedens van complexere achterliggende problematiek. Dit soort klachten zijn vaak verbonden met dieperliggende aspecten (trauma, innerlijke wonden, kindstukken) en levensthema's. Daarom verdienen ze tijd en aandacht. De onderscheidende kracht van een Traject is dat we het proces dat door de sessies op gang komt, mee kunnen nemen. Soms past deze opzet ook beter bij de aard van klachten of je energieniveau.

Duur: 3-5 sessies van 90 minuten. Investering: € 150,-  per sessie (incl. BTW).
Heb je interesse in een Traject met losse sessies? Boek dan hier een gratis kennismaking in. 


Diagnose in 1 Dag

Ook een Diagnose in 1 Dag is passend bij chronische ziektes, langdurige fysieke klacht of pijn, en bij vermoedens van complexere achterliggende problematiek. De dieperliggende aspecten (trauma, innerlijke wonden, kindstukken) en levensthema's waar deze klachten mee verbonden zijn kunnen hierin de aandacht krijgen die ze verdienen.
In een DiagnoseDag werken we samen 1 hele dag met jouw ziekte of klacht. We brengen het (dis) functioneren in kaart, je krijgt inzicht in de patronen en leert deze herkennen op de andere gebieden in je leven. Je krijgt met hulp van je klacht inzicht in wat (on)gezonde en (on)onnatuurlijke patronen in je leven zijn, juist ook op de mentale, emotionele en spirituele laag. En we vertalen je inzicht naar een handleiding: hoe kun je je ziekte inzetten als hulpmiddel? Doordat we dit tijdens de dag veel doen leer je ook echt goed luisteren naar je klacht, iets wat daarna ook zelf kunt toepassen.
De onderscheidende kracht van het DiagnoseDag is dat je het hele plaatje in 1 dag rond kunt maken. Dat geeft extra helderheid, meer diepgang en daardoor ook meer impact in je dagelijks leven. 

Duur: 1 dag (±10.00 - 16.00 uur). Investering: € 725,- (incl. BTW).
Heb je interesse in Diagnose in 1 Dag? Boek dan hier een gratis kennismaking in. 

Vaste elementen

In mijn sessies gebruik ik geen vaste methode of vooropgezet plan. De kracht van het werken met het lichaam is juist om in te gaan op wat zich in het hier en nu aandient. Daarom is iedere sessie en ieder traject ook weer anders. Ik maak gebruik van kennis, methoden en oefeningen vanuit verschillende (therapeutische) achtergronden: o.a. lichaamstaal en lichaamswerk, chakrapsychologie en archetypische psychologie, systemisch werk, energiewerk, visualisatie en meditatie, en natuurgeneeskunde.

Ik besteed in het proces altijd aandacht aan deze 4 aspecten: 

Leren luisteren naar je lichaam

Je fysieke klacht is de ingang. Dus we beginnen bij: wat is er precies aan de hand, wat gaat er wel en niet goed, welke verschijnselen heb je, etc. We kijken ook naar de plek van je klacht in je leven: hoe is het ontstaan, hoe ontwikkelt het zich, wat is de impact ervan, etc. Je leert ook letterlijk te luisteren naar je lichaam en te horen wat de klacht je te vertellen heeft.

Herkennen van het patroon

Door je klachten te analyseren ontdek je het patroon van je ziekte. Maar die fysieke klacht staat niet op zichzelf. Het is verbonden met je mentale, emotionele en spirituele laag. Het patroon dat je in je ziekte of klacht ziet, speelt je daarom vaak ook op andere terreinen in je leven parten: je werk, je relaties, je persoonlijke ontwikkeling. En daar is de impact vaak veel groter. 

(on)ongezond en (onnatuurlijk)

Je ziekte, pijn of klacht is niet hoe het bedoeld is. Het is onnatuurlijk en ongezond. Dat betekent dat de patronen die met de ziekte zijn verbonden, ook onnatuurlijk en ongezond zijn. Als je dat weet ga je scherper zien welke gedachten, welke gevoelens, en welke overtuigingen wel en welke niet gezond en natuurlijk zijn.

Je ziekte als handleiding

Als je weet waar je ziekte je op wil wijzen en waar het allemaal mee verbonden is, hoe pas je dat dan toe? Hoe gebruik je de specifieke inzichten en wijsheid van je klacht als een hulpmiddel naar het leven waar je van droomt? 

Vervolg

Doorverwijzen

Veel chronische ziekten en langdurige klachten zijn verbonden met dieperliggende thema's: trauma, innerlijke wonden, beperkende overtuigingen, kindstukken, etc. Doordat je deze aspecten ontdekt en erkent komen ze het in het licht te staan. Dat is ontzettend helende stap. Wanneer we samen tot de conclusie komen dat deze aspecten nog meer doorwerking vragen,  kan ik je doorverwijzen naar een geschikte coach of therapeut uit mijn netwerk.

Verdiepen

Na het stellen van de diagnose kun je bij mij het werken met je klacht of ziekte ook nog verder verdiepen, op specifieke thema's waarmee het verbonden is. Dan gebruik je je ziekte als hulpmiddel in je persoonlijke ontwikkeling. Thema's waar je hierbij aan kunt denken zijn: Ziekte en Werk, Ziekte en Ondernemerschap, Ziekte en je relatie, etc.

Wat anderen zeggen over
werken met mij

Het doet me denken aan heel vroeger op zwemles. Ik moest het diepe in springen zat vast via een hengel met het verschil dat de potige juf de hengel vast hield. Ik durfde niet en dan trok ze me erin. Vreselijk. 

Én jij doet precies het tegenovergestelde  jij begeleidt me om, ook  zoiets als het diepe  in te springen. Met zachte woorden, vriendelijk, met liefde voor mezelf om het op eigen liefde te doen.

Corry

Afgelopen zondag was een intense dag die mij diep raakte; dank je wel voor dit mooie initiatief. Heel graag blijf ik aangesloten!

deelnemer Reizen met je Ziekte

Ik ontdekte dat mijn duizeligheid te maken had met een basaal gevoel van onveiligheid, waardoor mijn hoofd mijn veilige plek werd. Hierin heb ik dingen kunnen helen en overtuigingen kunnen loslaten. Door de dag en de oefeningen erna heb ik minder vaak last van duizeligheid of oorsuizen, en kan ik er beter mee omgaan

Micha  healing retreat

Een dag workshop met gelijkgestemden waarin veel Bewustzijn wordt gecreëerd over hoe je jouw ziekte ervaart met alles wat erbij hoort.

Dit wordt verkregen door de verschillende werkvormen en het delen van onze ervaringen, dit alles onder de bezielende leiding van Arnoud.

deelnemer Reizen met je Ziekte

Ik kan nu anders kijken en mijzelf de vraag stellen, wat brengt mijn ziekte mij? Daarnaast voel ik dat het thema geven/ontvangen raakt. Echt ontvangen, doe ik dat wel? Het lijkt niet zo te zijn. Ik ben vooral hard aan het werk.

deelnemer Reizen met je Ziekte

boek je gratis kennismakingssessie