Beter worden van je ziekte

6 gratis sessies op Valentijnsdag

Heb jij een chronische ziekte en ben je benieuwd wat een holistische kijk op ziekte en gezondheid voor je kan betekenen? Dan heb ik iets leuks voor je.
Op 14 februari, Valentijnsdag, geef ik 6 gratis kennismakingssessies, voor mensen met een chronische ziekte. In deze  sessie ontdek je wat een holistische kijk op je ziekte betekent en wat je dat kan opleveren. 

Je hebt een chronische ziekte of langdurige fysieke klachten. Maar je laat je hierdoor niet  tegenhouden. Je maakt er het beste van en geniet zoveel mogelijk van het leven.
Maar je herkent dit ook:

 • Dit is niet het leven dat je graag wilt. Want ook al laat je je niet door je ziekte tegenhouden, het is er toch. 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. En door die ziekte verlies je gezondheid en leuke dingen in je leven: kunnen doen of eten wat je wil, onbezorgdheid, etc.  
 • Ergens heb je  het gevoel dat 'ik ben ziek, dus ik moet maar gewoon mijn medicijnen nemen en mijn lot dragen', niet het enige kan zijn. Er is hier toch wel meer over te zeggen? 
 • Je ervaart dat je ziekte niet alleen over je lichaam gaat, maar ook samenhangt met je gedachten, je emoties en je overtuigingen. Hoe je je voelt heeft bijvoorbeeld invloed op hoeveel last je van je ziekte hebt, en andersom. 
 • Je kent de invloed van gedachten en emoties op je lijf, bijvoorbeeld uit yoga, meditatie of mindfulness. En je zou wel eens willen weten hoe je dat op je ziekte kunt toepassen. 

Gefeliciteerd!
Je zit op een heel goed spoor.

Namelijk op het spoort van een holistische kijk op ziekte en gezondheid. Die kijkt niet alleen het ongezonde in je lichaam, maar naar je hele mens zijn. Dus naar je lichaam, maar ook je gedachten, je gevoelens en emoties en je overtuigingen.
Wat mij betreft is dat de meest positieve en vruchtbare manier om naar ziekte te kijken. Het doet recht aan wie jij bent, want je bent niet alleen maar een lichaam. En het opent de deur naar een andere manier van kijken naar je ziekte. Waardoor je  ziekte je ook iets oplevert, in plaats van dat het je alleen maar dingen kost.
Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het is echt zo.

Waarschijnlijk ervaar je je ziekte als een belemmering om het leven te leven dat je graag wil. En dat is het ook.
Maar dat hoeft niet het niet te blijven.
Mijn ervaring is dat je ziekte juist een middel kan zijn om dat droomleven wel te krijgen. 

Wil jij een
gratis kennismakingssessie
Beter worden van je ziekte?

Op 14 februari, Valentijnsdag, geef ik 6 gratis kennismakingsessies Beter worden van je ziekte.

Dit zijn sessies van 45 minuten, waarin we jouw chronische ziekte als ingang nemen.

Je krijgt zicht op wat de ziekte je wil vertellen en wat de winst van een holistische kijk op jou ziekte en gezondheid is.

Dat is je deur naar meer gezondheid, geluk en groei in jouw leven! 

Wil je dat?

kies hier je tijdstip
 • 09.00 uur
 • 10.00 uur
 • 11.00 uur
 • 13.30 uur
 • 14.30 uur
 • 15.30 uur
Wil je de  sessie liever on-line wil, vink dat dan hieronder aan. Weet dat live krachtiger is, daarom heeft dat mijn voorkeur. 
on-line

Dit brengt de kennismaking jou


 • inzicht in de thema’s die met je ziekte verbonden zijn en hoe deze in je leven spelen
 • zicht op hoe je leven positief zal veranderen als je je ziekte anders gaat benaderen
 • het begin van een andere relatie met je je lichaam en je ziekte: van een blokkade naar een sleutel.
Ik ben Arnoud, getrouwd met Annemarie, vader van Mette (13) en Noor (10). Ik werk als holistisch coach/ therapeut, en help je ziekte, pijn en fysieke klachten te gebruiken voor zelfbewustzijn, heling en persoonlijke groei. Zo kun jij beter worden van je ziekte. En dat ken ik ook uit eigen ervaring. 

Ik heb Diabetes type 1 sinds mijn derde. En ik heb dat nooit als een probleem ervaren. Dat komt ook door hoe mijn ouders me hiermee hebben leren omgaan: je hoeft niet je diabetes je leven te laten bepalen, jouw leven bepaalt je diabetes. Niet denken in ‘dit kan ik niet of mag ik niet’, maar een zo gewoon mogelijk leven leiden. Gewoon mee-eten met wat iedereen at,  wel naar kinderfeestjes en met vriendjes mee naar huis. Prikken en spuiten in de klas, omdat ik geen zin had daarvoor altijd als een zielig patiëntje naar de wc te gaan. Volop meedoen in het studentenleven en 4 maanden stage lopen een klein dorpje in Tanzania alsof het de normaalste zaak van de wereld was.

Natuurlijk was er ook een andere kant. Bloedsuikers waren vaak van slag na  het voetballen omdat ik geen zin had om om steeds te prikken. Het weglekken energie door wisselende bloedsuikers. Soms toch een extra rondje hardlopen vanwege een hoge bloedsuiker. En altijd het gevoel toch anders te zijn dan anderen. 
 
Zo’n 35 jaar ben ik met mijn diabetes omgegaan volgens het model van de reguliere geneeskunde: onder controle houden, managen, symptoombestrijding. En dat ging best goed. Mijn HbA1c was over het algemeen prima en ik heb tot op heden geen complicaties.
 
Een paar jaar geleden ben op reis gegaan, met de vraag: wat wil deze ziekte mij vertellen? Ik was benieuwd en op zoek naar meer. Die reis  heeft mijn leven veranderd, en doet dat nog. Om alvast vooruit te lopen: ik ben nu dankbaar dat ik diabetes heb. Omdat het me dingen heeft geleerd en heeft gegeven die groter zijn dan wat de ziekte me iedere dag kost. Wees gerust: dat is echt niet iedere dag zo, en hypo’s en hypers vind ik nog steeds frustrerend. Maar het is alsof ik het leven opnieuw ben gaan ontdekken, en het is er veel leuker en rijker door geworden. 

Mijn verhaal 

Ik noem een paar dingen die het me heeft opgeleverd. 

Ik ben gelukkiger geworden en geniet meer van het leven. De reis heeft mij allerlei handvatten gegeven om anders te kijken en anders te doen. Hierdoor doe ik meer dingen die ik leuk vindt en geniet ik daar meer van.  

Ik heb mezelf veel beter en diepgaander leren kennen. Heel veel kanten van mezelf  die ik al wel eens was tegengekomen, kwamen nu ineens met elkaar in verband te staan. Alsof ik op de diepere laag kwam waar al die dingen hun oorsprong hadden. 

Ik heb een hele andere relatie met mijn lichaam gekregen. Eerst was het vooral: het moet doen wat ik wil, en dat doet het vaak niet. En: het is onbetrouwbaar, onberekenbaar, ik weet niet waar ik aan toe ben. Ik heb geleerd om echt naar mijn lichaam te luisteren, en ontdekt hoe eerlijk, liefdevol en zuiver het communiceert. 

 En ondertussen gaat het met mijn diabetes en gezondheid in het algemeen beter dan ooit, ondanks mijn naderende 40 jarig jubileum ;-)

Misschien klinken sommige dingen een beetje wazig voor je. Dat snap zeker, zeker als dit nieuw voor je is. Maar verbind je eens met de uitkomsten: meer plezier, meer geluk, meer gezondheid. Dat wil je toch? 

De fotograaf die de foto op de achtergrond van deze tekst maakte zei, toen hij mijn verhaal hoorde: jij bent behoorlijk buiten je comfortzone gegaan om te komen waar je nu bent. (En daarom liet ie me met 5 graden in een ijskoude sloot staan om deze foto te maken;-).
Maar hij sloeg de spijker op zijn kop. Als je een andere uitkomst wilt zul je andere keuzes moeten maken. Dat geldt ook voor je diabetes. Als je wilt dat je diabetes zorgt voor meer plezier, geluk en gezondheid in je leven mag je andere dingen gaan doen. 

Wat anderen zeggen over werken met mij

Maryam De pijn in mijn onderrug en tussen mijn schouderbladen hebben we onderzocht tijdens het healing retreat. Op een prachtige plek, omringt met natuur heb ik weer mogen voelen wat er in mijn lichaam gebeurd, wat mijn lichaam mij te vertellen heeft. Ik heb contact gemaakt met mijn chakrapunten en we hebben een grondingsoefening met regressiesessie gedaan in de fijne yurt. Tijdens deze dag voelde ik mij veilig, gezien en gehoord door Arnoud. Ik heb daardoor mijn kwetsbaarheid durven tonen, oud verdriet is los gekomen en een trauma in de vrouwenlijn is geheeld. Een extra cadeau: een natuurplons, waardoor veel energie en vreugde vrij is gekomen. De dagen daarna heb ik nog meer los mogen laten waardoor er nog meer ruimte en lichtheid in mij is ontstaan. Ik ben mijn pad aan het vrij maken om mijzelf nog meer te belichamen en in mijn kracht te komen en mijn vleugels uit te slaan. Dank je wel.

9

Like  Reply  10h

Dennis In een healing retreat bij Arnoud heb ik mijn klachten rondom prostaat en bekkenbodem onderzocht. We hebben gekeken wat mijn lichaam mij hiermee te zeggen heeft, wat is de boodschap die mijn lichaam mij wil geven. Het was een dag met diepgang, humor en veel inzichten. En met een onverwacht resultaat: niet zozeer een oplossing voor de lichamelijke klacht, maar een heldere kijk op hoe ik de tweede fase van mijn leven wil vormgeven. En een aantal praktische handvatten om dat te realiseren. Want daar dit orgaan symbool voor te staan: het is de poortwachter naar de tweede helft van het leven. Mildheid en een balans in vrouwelijke en mannelijke energie blijken voor mij belangrijk aspecten te zijn bij het vormgeven van de tweede fase van mijn leven. Ik ben heel blij met deze inzichten, met de stukken die ik heb mogen loslaten en helen en de integratie in mijn leven. Ik merk dat het me rust geeft en mijn manier van kijken en kiezen heeft veranderd.

3

Like  Reply  2h

Micha Ik had al langere tijd last van duizelingen en oorsuizen, vooral als ik in aanwezigheid van anderen was of voor mijn werk moest presteren. Door de healing retreat heb ik dat ik zo enorm veel focus heb op mijn denken dat mijn hoofd er letterlijk van begint te draaien. Dat had voor mij te maken met een basaal gevoel van onveiligheid en twijfel aan 'mag ik hier gewoon wel zijn', waardoor mijn hoofd mijn veilige plek was. Hierin heb ik met hulp van Arnoud dingen kunnen helen en overtuigingen kunnen loslaten. In de nabespreking van de dag heb ik nog een waslijst aan praktische tips gekregen om wat ik die dag heb ontdekt te integreren in mijn dagelijks leven. Door de dag en de oefeningen erna heb ik minder vaak last van duizeligheid of oorsuizen, en kan ik er beter mee omgaan.

5

Like  Reply  12d