16 en 17 september 

2-daagse Solo Quest 

Op avontuur met je ziekte

Ga 2 dagen naar buiten én naar binnen met je chronische ziekte of fysieke klachten en ontdek wat het je te vertellen heeft. 

16 en 17 september 

2-daagse Solo Quest 

Op avontuur met je ziekte

Ga 2 dagen naar buiten én naar binnen met je chronische ziekte of fysieke klachten en ontdek wat het je te vertellen heeft.

luisteren naar je lichaam

Je ziekte heb je niets voor niks. Het wil je iets vertellen. In de drukte van alledag heb je vaak geen tijd en ruimte om hiernaar te luisteren. Gun jezelf hiervoor de rust en stilte  en ontdek de diepere lagen van je ziekte of fysieke klacht.

de natuur als leermeester

Door in de natuur te zijn kom je in contact met je eigen natuur. Het laat je zien en ervaren wat natuurlijk en on-natuurlijk is, wat gezond en wat on-gezond is. Dat geeft je inzicht in je eigen patronen en overtuigingen, die zich ook in je ziekte laten zien. 

Een oeroud ritueel

Het principe van de Solo Quest is eeuwenoud en universeel: de natuur als toegang tot een groter bewustzijn. Tijdens de Solo Quest maken we gebruik van 'dit oeroude' voor de vragen en verlangen van het moderne leven.  

Op avontuur met je ziekte

Je hebt een chronische ziekte of langdurige lichamelijke klachten. En waarschijnlijk weet je heel goed ‘hoe je hiermee om moet gaan’. Dat neemt niet weg dat het impact heeft op je dagelijks leven. Een chronische ziekte is er nooit niet, en gedraagt zich zelden zoals wij het willen. Iedere dag doe je je best om die impact zo klein mogelijk te houden. Of misschien beter: om zoveel mogelijk het leven te leven alsof je geen ziekte hebt.  

Hoe logisch en begrijpelijk, je mist ook iets. Je ziekte is er namelijk niet voor niks. Het heeft je iets te vertellen. Een diepe en intieme wijsheid die je helpt om een leven met meer geluk, groei en gezondheid te leven. Laat je je meenemen op dit avontuur?

De Solo Quest

Het principe van de Solo Quest is eeuwenoud en werd in alle culturen en religies toegepast: de natuur als toegang tot een groter bewustzijn. Zo werden vroeger jongens op weg naar volwassenheid de jungle ingestuurd om terug te komen als man. Daarom breng je tijdens een Solo Quest altijd meerdere uren alleen door in de natuur en ontwikkel je de kunst van op jezelf vertrouwen, jezelf leren kennen en ‘zijn met wat er is’. Dit levert vrijwel altijd rust, acceptatie en hernieuwd inzicht, als individu en als groep.

Doelstelling 

Tijdens deze Solo Quest rond chronische ziekte staat jouw relatie met je gezondheid en ziekte centraal. Je verlegt op een stoere en persoonlijke manier je grenzen, door uit al je dagelijkse patronen te stappen en stil te staan bij jezelf en je ziekte, in volledige rust en stilte. Zo ontdek op een dieper niveau wie je bent en wat je ziekte je te vertellen heeft. Je leert (weer) luisteren naar de wijze en liefdevolle signalen van je lichaam.

Inhoud

Tijdens de 2-daagse Solo Quest breng je minimaal 20 uur alleen door in de natuur. Na een voorbereiding met de groep, zoek je een plek in de natuur waar jij de Quest zal doorbrengen, zonder telefoon of boek, op een cirkel van 2,5 meter doorsnee. Je hebt een tarp tegen de regen en wind. De ultieme manier van bezinning.

Voor wie

Deze Solo Quest organiseren we voor iedereen die op een avontuurlijke manier tijd en aandacht wil besteden aan de diepere lagen van een chronische ziekte of langdurige fysieke klacht. Als je houdt van (alleen!) buiten zijn, regelmatig de tijd neemt voor reflectie en aandacht persoonlijke ontwikkeling belangrijk vindt, is dit op je lijf geschreven. Maar misschien is het effect nog wel veel groter als dit allemaal ver buiten je comfortzone ligt. 

Om mee te doen aan deze Solo Quest hoef je niks kunnen, behalve het zorgen voor je eigen gezondheid.

Programma

Dag 1

10:00 Ontvangst
10:30 Start en verdiepend kampvuurgesprek over intenties voor de solo
11:00 Voorbereiding voor de solo en vuurritueel, vertrek naar de solo
12:00  Solo Quest

Dag 2
11:00 Terugkomst uit de Solo
12:00 Thee en fruit, delen van ervaringen rond het kampvuur
15:00 Late lunch en voorbereiding op de quest van het dagelijkse leven
17:00 Naar huis

Begeleiding

Deze Solo Quest wordt begeleid door Henrik Looij en Arnoud van der Kolk. Wij zorgen voor een uitdagend en verdiepend programma wat bijdraagt aan de verdieping van jouw Quest. Wij stellen de juiste vragen, faciliteren de kampvuurgesprekken en andere oefeningen, en creëren een veilige omgeving. Ook bieden we praktische tips over materiaal en locaties om jouw Quest optimaal vorm te geven. Deze ervaring bouwt voort op de meer dan 2500 mensen die je voorgingen. We zijn altijd beschikbaar voor vragen en het bieden van een luisterend oor, zowel voor, tijdens als na de Quest.


Henrik is zelfstandig ondernemer op gebied van duurzaamheid, herbergier van Her Berg in Zweden en coach/ begeleider. Hij heeft al tientallen Quests begeleid. 


 Arnoud is holistisch coach/ therapeut met als motto: beter worden van je ziekte. Hij helpt mensen met een chronische ziekte of langdurige fysieke klachten ontdekken wat de onderliggende boodschap van de ziekte is.

Eigen verantwoordelijkheid

Als begeleiders creëren wij de setting waarin jij een mooie en diepgaande Quest kunt hebben. In geval van nood staan we ook altijd voor je klaar. We wijzen je erop dat wij geen artsen zijn en dat je zelf de verantwoordelijkheid draagt voor je medische welbevinden. Natuurlijk denken we graag met je mee in hoe jij tijdens de Quest op dit gebied goed voor jezelf kunt zorgen.

Locatie

We hebben prachtige plek midden in het bos in Flevoland. Om onze plek bijzonder te houden ontvang je de locatiegegevens voorafgaand aan jouw Quest.

Investering

De missie van Nature Quest, de vlag waaronder we deze Quest organiseren, is om de programma’s toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom vragen we je om een inkomensafhankelijke bijdrage, op basis van wat je netto verdient. Op deze manier kunnen we samen de kosten dragen.

Voor niet-leden*

  • < €1500 netto inkomen: €200,-
  • €1500 – €3500 netto inkomen: €300,-
  • > €3500 netto inkomen: €450,-

Voor leden*

  • < €1500 netto inkomen: €150,-
  • €1500 – €3500 netto inkomen: €250,-
  • > €3500 netto inkomen: €400,-

*Je kunt lid worden van Nature Quest Tribe voor €15,99 per maand. Als lid ontvang je korting op de activiteiten en kun je aan een aantal activiteiten per jaar gratis meedoen. Klik hier om je aan te melden.

Wat anderen zeggen over de Solo Quest

Ik wil jullie enorm danken voor deze Solo Quest. Het is een ervaring die ik nog heel dicht bij mij draag en koester. Jullie begeleiding maakte het moment uniek, open en warm. 

De Solo Quest was een fantastische ervaring die heeft bijgedragen aan een hele waardevolle verandering in mijn leven!

Ga mee op
avontuur met je ziekte!


2 daagse Solo Quest 16 en 17 september 2022