vrijdag 10 februari 

Reizen met je ziekte

Je lichaam en je ziekte hebben je een verhaal te vertellen. Het zijn wegwijzers naar diepe en persoonlijke boodschappen. Ze nodigen je uit om te gaan reizen, met je ziekte als gids. Die reis brengt je bij thema's en patronen die met jouw ziekte verbonden zijn. Bewustwording en heling daarvan geeft groei, geluk en gezondheid. 

workshop 28 september 

Systemisch werken
met Diabetes

Kom via werken met opstellingen in aanraking met de diepere lagen onder je diabetes. Met welke loyaliteiten en patronen is je diabetes verbonden? Wat is het verhaal dat verteld wil worden? 

 psychosomatisch kijken

Psychosomatisch kijken betekent je afvragen: wat laat mijn ziekte mij van mijzelf zien? De aard van je ziekte en je symptomen zijn de shortcut naar de thema's en patronen die eronder liggen.

chronische ziekte en fysieke klachten

Heb je last van je lichaam en wil hier op een andere manier naar kijken? Deze workshop is voor iedereen met een (chronische) ziekte of fysieke klachten. Waar je precies last van hebt maakt niet uit.  

10 februari, 09.30-16.30 uur 

De workshop is van 09.30 tot 16.30, in een hele fijne yogastudio in Amersfoort. Er kunnen zo'n 10 mensen meedoen. Ervaring met psychosomatiek is niet nodig, een open houding is genoeg.

Herken je je hierin?

Je hebt een chronische ziekte. Of langdurige fysieke klachten. Je leeft hiermee, zo goed en zo kwaad als het gaat. Je weet wat de reguliere geneeskunde over je ziekte of klachten zegt, maar hebt er ook zo je eigen ideeën over. 

Je kent jezelf al behoorlijk goed, door alles wat je aan persoonlijke ontwikkeling en bewustwording hebt gedaan. Dit heeft je waardevolle inzichten gebracht, en je koestert de positieve veranderingen in je leven.  

Je weet dat je ziekte/ klachten je iets te vertellen hebben. Maar wat? Hoe kom je daar achter? En als je weet wat de boodschap is, hoe pas je dat dan toe? 

workshop
Reizen met je ziekte

In deze dagworkshop ga je op reis met je ziekte. Je ziekte of fysieke klacht is daarbij je gids. Je gaat de betekenis van je ziekte ontdekken en de patronen en thema's ontdekken die er voor jou mee verbonden zijn. De pijn, en de verlangens die daaronder liggen. Ongezonde stukken en onnatuurlijk gedrag, dat je ervan weerhoudt om echt te leven. De loyaliteit aan mensen of systemen waar je ziekte mee verbonden is. En diezelfde gids wijst je ook de weg naar heling en herstel, via bewustwording van de natuurlijk en onnatuurlijke manieren.  

In de workshop gebruiken we een ervaringsgerichte oefeningen, vanuit verschillende benaderingen: psychosomatiek, visualisatie, systemisch werk, lichaamswerk, chakrapsychologie, etc.

Meedoen verdiept je inzicht in jezelf en je belemmerende patronen, helpt je om deze patronen los te laten en geeft je ziekte een nieuwe, positieve plek in je leven.

Praktische informatie

  • vrijdag 10 februari
  • inloop vanaf 09.30 uur. Start 10.00 uur, einde ± 16.30 uur. 
  • locatie: Amersfoort, parkeergelegenheid en goed bereikbaar met OV (adres volgt na inschrijving)
  • voor koffie en thee zorg ik, lunch zelf meebrengen
  • kosten: €80,- (incl. BTW).

Dit levert het je op

  • Je gaat je eigen gedrag en denken beter begrijpen, waardoor je met meer liefde en mildheid naar jezelf kunt kijken.
  • Je krijgt een ander perspectief op je ziekte, waardoor de ziekte een andere, constructievere plek in je leven kan krijgen
  • Je opent de deur om je ziekte zijn verhaal te laten vertellen. Daarmee zet je een proces van heling en verandering in gang. 
  • Door de inzichten en heling geef je jezelf ruimte voor een leven met meer geluk, groei en gezondheid

Psychosomatisch werken

Ziektes en fysieke klachten zijn niet alleen iets van je lichaam. Het is onnatuurlijke ‘gedrag’ van je lichaam, dat verbonden is met iets ongezonds of onnatuurlijks op andere stukken van wie jij bent: je denken, je voelen, je relaties, je spiritualiteit. Denk aan beperkende overtuigingen, negatieve gedachten of weggestopte emoties. Door vanuit psychosomatiek naar je ziekte en de symptomen te kijken neem je een binnendoorweg om deze ongezonde en onnatuurlijke stukken te ontdekken. En daarmee de mogelijkheid om ze te helen en te groeien. 

Je ziekte is dus het puntje van de ijsberg. En het probleem van de ijsberg nooit het puntje, maar wat eronder zit. Het zijn de dingen onder de waterspiegel, dus op die andere lagen, die de echte blokkade zijn voor het ervaren van geluk, persoonlijke groei en gezondheid.

De psychosomatische manier van kijken is minder ongewoon weg dan je misschien bewust bent. Denk maar eens aan alle spreekwoorden die gaan over lichaamsdelen: knikkende knieen, een brok in je keel, het hart op de tong hebben, van je hart geen moordkuil maken, etc. Dit laat zien dat we ons er ergens heel goed van bewust zijn dat een lichaamsdeel of een lichamelijke reactie iets uitdrukt, iets laat zien. 

Inzicht in het thema of het patroon van je ziekte of klacht is mooi, maar dat geeft nog geen verandering. De stap die je ook wil zetten is: hoe vertaal ik dit nu in ander gedrag? Dat gaat meestal niet zonder diepgaande processen en heling, anders had je het al wel gedaan. Je ziekte kan hierbij ook je gids zijn: dat wat je niet meer kunt of mag, wijst je vaak direct op wat goed voor je is of waar je behoefte aan hebt. 

Je kunt psychosomatisch kijken naar ziekte vergelijken met het openen van een deur. De deur naar een verhaal dat zich graag wil vertellen. Het is namelijk een deel van jou. Dat verhaal komt meestal geleidelijk, in verschillende stappen. Maar als je de deur eenmaal geopend hebt zal het verhaal zich als vanzelf aan je laten zien. 

Het bewustzijn dat je daarmee ontwikkeld geeft je de mogelijkheid andere keuzes te maken en weer aan het roer van je leven te staan. Je slaat de weg in naar een leven met meer geluk, groei en gezondheid. En je komt in een andere, liefdevollere relatie met je ziekte, je klachten en je lichaam.


Wat anderen zeggen over
werken met mij

Het doet me denken aan heel vroeger op zwemles. Ik moest het diepe in springen zat vast via een hengel met het verschil dat de potige juf de hengel vast hield. Ik durfde niet en dan trok ze me erin. Vreselijk. 

Én jij doet precies het tegenovergestelde  jij begeleidt me om, ook  zoiets als het diepe  in te springen. Met zachte woorden, vriendelijk, met liefde voor mezelf om het op eigen liefde te doen.

Corry

Afgelopen zondag was een intense dag die mij diep raakte; dank je wel voor dit mooie initiatief. Heel graag blijf ik aangesloten!

deelnemer Reizen met je Ziekte

Ik ontdekte dat mijn duizeligheid te maken had met een basaal gevoel van onveiligheid, waardoor mijn hoofd mijn veilige plek werd. Hierin heb ik dingen kunnen helen en overtuigingen kunnen loslaten. Door de dag en de oefeningen erna heb ik minder vaak last van duizeligheid of oorsuizen, en kan ik er beter mee omgaan

Micha  healing retreat

Een dag workshop met gelijkgestemden waarin veel Bewustzijn wordt gecreëerd over hoe je jouw ziekte ervaart met alles wat erbij hoort.

Dit wordt verkregen door de verschillende werkvormen en het delen van onze ervaringen, dit alles onder de bezielende leiding van Arnoud.

deelnemer Reizen met je Ziekte

Ik kan nu anders kijken en mijzelf de vraag stellen, wat brengt mijn ziekte mij? Daarnaast voel ik dat het thema geven/ontvangen raakt. Echt ontvangen, doe ik dat wel? Het lijkt niet zo te zijn. Ik ben vooral hard aan het werk.

deelnemer Reizen met je Ziekte

kom Reizen met je Ziekte

en leer anders kijken naar je ziekte of fysieke klachten 

vrijdag 10 februari 

09.30-16.30 in Amersfoort