Doe de 1-daagse

Healing Retreat  

Ontdek in 1 dag de levensles van jouw ziekte of lichamelijke klacht en ontvang het cadeau: diepgaand inzicht in wie jij bent, heling op innerlijke wonden en handvatten voor een gelukkig leven. Dat is beter worden van je ziekte.

Je wilt graag voluit leven. Gezond en gelukkig zijn. Steeds meer worden wie je bent, van het leven genieten en van van betekenis zijn voor de wereld. Je verlangt ernaar dat het leven stroomt en je overvloed ervaart op alle terreinen van het leven. Maar je herkent ook dit:

  • Je hebt een ziekte, of langdurige fysieke klachten. Dat zit je in de weg en brengt beperkingen mee. Je hebt pijn. Je moet medicijnen nemen, met bijwerkingen. Je moet rekening houden met wat je eet en drinkt.Door je klachten heb je minder energie, en meer zorgen. Je kunt bepaalde dingen niet meer doen: sporten, actief zijn met bijv. klussen of tuinieren, sex. Je ondervind meer slijtage aan je lichaam.    
  • Je voelt je soms mismoedig, teleurgesteld in je lijf. Of je baalt van je ziekte, of je lichaam. Waarom doet het niet wat jij wil? Je bent het zat om er altijd maar rekening mee te moeten houden. En hoe goed je dat ook doet, je voorkomt daarmee niet dat je toch last hebt. Soms ben je jaloers op anderen, die wel alles kunnen. Het lijkt zo oneerlijk. Het kan je ook het gevoel geven dat jij anders bent, dat je er niet helemaal bijhoort.  
  • Je hebt een gebrek aan vertrouwen in je eigen lijf, en daarmee in je eigen systeem. En ook in het  leven. Jij voelt: zoals je er niet op kan te vertrouwen dat mijn lichaam goed functioneert, kan ik dat ook niet met de rest van mijn systeem of het leven. Je vraagt je af of je wel zult krijgen wat je wilt, wat je verlangt. En hebt, dichterbij of verder weg, dat overtuiging dat dat voor jou niet weggelegd is. 
  • Je voelt je soms schuldig naar anderen. Naar je partner, je kinderen, vrienden, collega's. Omdat jij dingen niet kunt, en zij daar rekening mee moeten houden of dat compenseren. Of zij dingen niet kunnen doen omdat jij het niet kunt. Je maakt je ook zorgen. Hoe zal het gaan als jij nog minder kunt? Je wilt ze niet to last zijn. 
  • Je hebt innerlijke wonden en trauma’s, zoals we die allemaal kennen. Ik ben niet goed genoeg, ik ben het niet waard Ik kan het niet. Niemand zit op mij te wachten. Die zijn er lang niet altijd, maar ze poppen van tijd tot tijd  weer op. En je hebt nooit het gevoel alsof je het helemaal kwijt bent. Alsof ze altijd toch nog een beetje mee mogen praten, die stemmetjes.

Je wilt graag voluit leven. 

 En je hebt inmiddels in de gaten waar dat wel en niet om gaat. Het gaat jou niet om bezit, om geld, om succes. Natuurlijk, die dingen zijn leuk. Maar daar hangt jouw levensgeluk niet vanaf. Voor jou gaat het leven meer om dat wat van binnenuit komt. Om de verbinding met wie er voor jou belangrijk zijn, en met wat er voor jou belangrijk is. Om te worden wie je diep van binnen bent. Om af te leggen wat je niet meer dient en wie je wel bent er meer en meer uit te laten komen. Om als mooi en liefdevol mens van betekenis te zijn en daarvan te genieten. 

En dan is er die ziekte. Of dat deel van je lichaam dat niet functioneert zoals jij het graag zou willen. Je leeft ermee. Je bent je er lang niet altijd bewust van dat het er is, zo gewoon is het. Je richt je niet op de beperking en het verlies, maar op wat er wel kan. Tegelijk kost het je leven. Het kost je energie. Het geeft je zorgen en beperking. 

Stel nou dat je ziekte je niet alleen iets kost, maar ook iets oplevert? Dat je er niet alleen de lasten van zou hebben, maar ook de lusten? Dat gaat waarschijnlijk tegen je overtuigingen in en klinkt misschien te mooi om waar te zijn. Maar het kan. Sterker nog, die ziekte is er vóór jou, niet tegen jou. Die ziekte, of dat deel van je lichaam dat niet goed functioneert, wil je iets duidelijk maken. Het is de uitdrukking van iets onderliggends, wat jij mag gaan ontdekken en uitpakken. Het is de uitdrukking van iets heel persoonlijks.  

Je hebt een sleutel in handen:  die van je eigen lichaam, en de pijn, ziekte of beperking die je daarin ervaart. Met die sleutel open je de poort naar een hele nieuwe laag aan inzicht, persoonlijke ontwikkeling en geluk. Dat vraagt om een hele andere manier van kijken naar je ziekte dan je vanuit de reguliere geneeskunde hebt meegekregen. Het vraagt om af te dalen naar andere lagen: je mentale, emotionele en spirituele lagen. Ik begeleid je op die reis, als holistisch therapeut en ervaringsdeskundige. Want ik ken deze reis. 

Ik heb deze reis zelf gemaakt, met mijn diabetes (type 1). Zo’n 35 jaar ben ik met mijn diabetes omgegaan volgens het model van de reguliere geneeskunde: symptoombestrijding, onder controle houden, managen. De afgelopen jaren ben ik op reis gegaan met de vraag: wat wil deze ziekte mij vertellen? En ik kan je zeggen: het heeft mijn leven veranderd, en nog. Ik heb mezelf op een andere, diepere manier leren kennen. Wonden ontdekt en geheeld, overtuigingen ontmaskerd en losgelaten. Het is alsof ik het leven opnieuw ben gaan ontdekken. 

Je ziekte is een manier om jezelf en het leven op een diep niveau te ontdekken. En daarmee is het een groot cadeau, in een lelijke en frustrerende verpakking. Blijf je niet blind staren op de verpakking, maar pak het cadeau uit en ga er van genieten.

Hoe ik ziekte zie

Ik benader ziekte, pijn en beperking als een symptoom, als de uitdrukking van iets onderliggends. Het is de fysieke uitdrukking van iets dat op de mentale, emotionele of spirituele laag aanwezig is. Dat zijn bijvoorbeeld beperkende overtuigingen, trauma’s of weggestopte emoties.   

Je ziekte of pijn is dus een uitnodiging om naar diepere niveaus af te dalen en te helen wat daar gewond en ongezond is. Om diepgaand inzicht te ontvangen in wie jij bent, innerlijke wonden te helen en handvatten te ontvangen voor een gelukkig leven. We denken vaak dat ziekte, pijn of beperking ons in de weg zit om een gezond, gelukkig en betekenisvol te kunnen leven. Het tegendeel is waar: het is juist een manier om je bij stukken te brengen die dat leven in overvloed in de weg zitten. 

Ik heb zelf ervaren dat je ziekte of pijn een unieke bril op jezelf is. Het laat je de samenhang ontdekken tussen allerlei aspecten van jezelf, alsof je op de diepere laag of oorsprong komt. Bovendien communiceert je lichaam heel krachtig en liefdevol, en het is prachtig daarnaar te leren luisteren. 

Ik zie ziekte, pijn en beperking dus als de lelijke en pijnlijke verpakking van een prachtig cadeau. Als je je blind blijft staren op de verpakking is de ziekte niet meer dan een beperking.  Als je het gaat uitpakken door het aan te kijken en aan te gaan komt het cadeau te voorschijn: de heling. 

Veel mensen zoeken naar genezing, juist ook door naar die diepere lagen te gaan. Ik geloof dat er veel meer genezing mogelijk is dan wij vaak denken. Maar ik denk ook dat het een beperking is om op deze manier op zoek te gaan naar genezing. Want het cadeau van de ziekte zit niet in de genezing, maar in de heling van je onderliggende innerlijke wonden, trauma’s en beperkende overtuigingen. 

1-daagse Healing Retreat

Als jij ook het cadeau van je ziekte, pijn of beperking wilt uitpakken is de 1-daagse Healing Retreat voor jou! In 1 dag  ontdek je de levensles van jouw ziekte of lichamelijke klacht en ontvang het cadeau: diepgaand inzicht in wie jij bent, heling op innerlijke wonden en handvatten voor een gelukkig leven.
Dit kun je verwachten: 

intake

45 minuten, online of telefonisch

We bespreken je vraagstuk en kijken we alvast kort naar je ziekte of fysieke klacht. We nemen door wat je uit de healing retreat wilt halen en hoe de dag er in grote lijnen uitziet. Op deze manier zorg ik er voor dat jij en ik allebei voldoende weten om samen aan de slag te gaan.

de dag zelf

Jouw one day healing retreat is op een rustgevende en inspirerende plek in de natuur. Ik maak gebruik van verschillende plekken en afhankelijk van wat beschikbaar is en bij jou past kies ik een locatie. Buiten zijn, rust en ruimte, water en vuur zijn vaste ingrediënten. De ochtend gebruiken we om in je lijf te komen, je  vraagstuk op verschillende manieren te verkennen en te verdiepen. Na een heerlijke en gezonde lunch gaan we ’s middags aan de slag met het helen van onderliggende oorzaken, loslaten van wat je belemmert en omarmen van je natuur. Je krijgt van mij ook praktische tips handvatten voor het vervolg mee. 

De dag na de healing retreat krijg je van mij een korte beschrijving van wat er tijdens je retreat allemaal voorbij is gekomen. Hief hoef jij dus niet op te letten tijdens de dag. Het voordeel daarvan is dat je er makkelijker aan kunt overgeven en niet hoeft na te denken: ga ik dit ook onthouden? Ook de praktische tips en handvatten krijg je natuurlijk van me. 

In overleg is het vaak mogelijk de nacht voor of na de retreat op de locatie te blijven slapen. Dit geeft je nog meer rust, tijd, etc. 

na je healing retreat

± 4 weken app contact + 30 minuten call

De healing retreat zal nog een tijdje uitresoneren. Je zult nieuwe inzichten krijgen, er komen misschien nog emoties los en er zullen vragen komen. In de 4 weken na je retreat hebben we regelmatig app contact. Ook plannen we nog een call van 30 minuten waarin je vragen kunt stellen en we dingen kunnen bespreken. Ik doe dit om je te helpen de dingen die je hebt ontdekt en ontvangen zo goed mogelijk zelf op te kunnen pakken en niet afhankelijk van mij te blijven. 

Door de Healing Retreat

Je zult vrijer, krachtiger en gelukkiger zijn omdat je op verschillende niveaus blokkades en ongezonde dingen hebt opgeruimd: beperkende overtuigingen, innerlijke wonden, trauma’s. 

Je zult jezelf beter kennen dan ooit, en daarmee ook beter weten wat voor jou wel en niet natuurlijk=gezond is. Omdat je het van je eigen lijf hebt geleerd zul je ook beter in staat zijn te kiezen voor wat er gezond=natuurlijk voor jou is. Dat zul je op alle terreinen van je leven ervaren.

Je ziekte, pijn of beperking wordt een nieuwe bril waarmee je jezelf sneller en scherper kunt waarnemen. Je zult patronen eerder herkennen, beter zien waar ze vandaan komen en beter en krachtiger andere keuzes maken. Je ziekte of klacht verandert van een vijand in een vriend.

Als je de les van je ziekte, pijn of beperking hebt geleerd kan dit zich ook fysiek gaan uitdrukken. Dit is niet hetzelfde als dat het geneest of verdwijnt. Het lichaam heeft tijd nodig om de uitdrukking te veranderen (van ziek naar gezond). En sommige dingen zijn misschien te zeer beschadigd om te kunnen herstellen.

 
profile-pic
Maryam

De weg van mijn rug: verdriet loslaten, ruimte maken en vleugels uitslaan

 

De pijn in mijn onderrug en tussen mijn schouderbladen hebben we onderzocht tijdens het healing retreat. Op een prachtige plek, omringt met natuur heb ik weer mogen voelen wat er in mijn lichaam gebeurd, wat mijn lichaam mij te vertellen heeft. Ik heb contact gemaakt met mijn chakrapunten en we hebben een grondingsoefening met regressiesessie gedaan in de fijne yurt. Tijdens deze dag voelde ik mij veilig, gezien en gehoord door Arnoud. Ik heb daardoor mijn kwetsbaarheid durven tonen, oud verdriet is los gekomen en een trauma in de vrouwenlijn is geheeld. Een extra cadeau: een natuurplons, waardoor veel energie en vreugde vrij is gekomen. De dagen daarna heb ik nog meer los mogen laten waardoor er nog meer ruimte en lichtheid in mij is ontstaan. Ik ben mijn pad aan het vrij maken om mijzelf nog meer te belichamen en in mijn kracht te komen en mijn vleugels uit te slaan. Dank je wel.

 
profile-pic
Micha

waar komt mijn duizeligheid vandaan en hoe ga ik verder?

 

Ik had al langere tijd last van duizelingen en oorsuizen, vooral als ik in aanwezigheid van anderen was of voor mijn werk moest presteren. Door de healing retreat heb ik ontdekt dat ik zo enorm veel focus heb op mijn denken dat mijn hoofd er letterlijk van begint te draaien. Dat had voor mij te maken met een basaal gevoel van onveiligheid en twijfel aan 'mag ik hier gewoon wel zijn', waardoor mijn hoofd mijn veilige plek was. Hierin heb ik met hulp van Arnoud dingen kunnen helen en overtuigingen kunnen loslaten. In de nabespreking van de dag heb ik nog een waslijst aan praktische tips gekregen om wat ik die dag heb ontdekt te integreren in mijn dagelijks leven. Door de dag en de oefeningen erna heb ik minder vaak last van duizeligheid of oorsuizen, en kan ik er beter mee omgaan.

 
profile-pic
Dennis

Klaar voor het tweede deel van mijn leven

 

In een healing retreat bij Arnoud heb ik mijn klachten rondom prostaat en bekkenbodem onderzocht. We hebben gekeken wat mijn lichaam mij hiermee te zeggen heeft, wat is de boodschap die mijn lichaam mij wil geven. Het was een dag met diepgang, humor en veel inzichten. En met een onverwacht resultaat: niet zozeer een oplossing voor de lichamelijke klacht, maar een heldere kijk op hoe ik de tweede fase van mijn leven wil vormgeven. En een aantal praktische handvatten om dat te realiseren. Want daar dit orgaan symbool voor te staan: het is de poortwachter naar de tweede helft van het leven. Mildheid en een balans in vrouwelijke en mannelijke energie blijken voor mij belangrijk aspecten te zijn bij het vormgeven van de tweede fase van mijn leven. Ik ben heel blij met deze inzichten, met de stukken die ik heb mogen loslaten en helen en de integratie in mijn leven. Ik merk dat het me rust geeft en mijn manier van kijken en kiezen heeft veranderd.

Gun jij het jezelf om
beter worden van je ziekte?


Meld je dan nu aan voor jouw 1-daagse Healing Retreat.
Na je aanmelding neem ik contact met je op. 
voornaam
achternaam
e-mail
vragen/ opmerkingen
0 of 370