juni 24, 2021 1:35 pm

Arnoud

ik ben Arnoud, 42 jaar en ik heb diabetes sinds ik drie jaar oud ben. Dat is een vervelende ziekte, met veel invloed op mijn dagelijks leven en op mijn toekomst. Het beperkt me: ik mag allerlei dingen leuke en lekkere dingen niet en moet allerlei vervelende dingen wel. Bovendien het kost mij kwaliteit van leven: gezondheid, plezier, onbezorgdheid, et cetera. 

Door de reguliere geneeskunde wordt diabetes gezien als ongeneeslijk. De behandeling is dan ook niet gericht op genezing maar op onder controle houden. Dat doe ik door te prikken en spuiten, door me aan een dieet te houden en regelmatig te bewegen. Dat lost niks op maar beperkt de schade zo lang mogelijk. 

Ik ben er van overtuigd dat er meer met diabetes mogelijk is dan ‘de schade beperken’. Vanuit die gedachte ben ik sinds ruim 2 jaar op reis. Op een ontdekkingsreis naar hoe ik beter kan worden van mijn diabetes, in plaats van dat het me alleen dingen kost. Ik ben ontzettend blij dat ik deze reis maakt. Het heeft me ontzettend veel opgeleverd en mijn leven op allerlei manieren verrijkt. Het was goed voor mijn diabetes en voor mijn gezondheid in het algemeen, doordat ik meer naar mijn lichaam ben gaan luisteren en er beter voor ben gaan zorgen. Ik voel me beter, gezonder en fitter. Nog waardevoller is dat ik mijn diabetes heel anders ben gaan zien. Ik dankbaar geworden voor mijn diabetes. Omdat ik heb gemerkt dat ik inderdaad beter kan worden van mijn diabetes, en dat de ziekte mij heel veel brengt. Ik word er optimistischer,  gelukkiger en meer mezelf van. 

Dat gun ik jou ook. Daarom deel ik in de komende 4 blogs hoe ik beter word van mijn diabetes. Ik hoop dat het je aanmoedigt ook anders naar je diabetes te gaan kijken.

About the Author

Met een holistische kijk help ik je beter worden van je chronische ziekte en langdurige fysieke klachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}